RECALCULAREA PENSIILOR: VERIFICĂRI PENTRU 4,6 MILIOANE DE DECIZII

Specialiștii verifică toate deciziile de recalculare a pensiilor, prioritate având cererile de revizuire.

Toate cele 4,6 milioane de decizii de recalculare a pensiilor vor fi verificate de specialiștii Casei Naționale de Pensii. Prioritate au însă cele pentru care pensionarii au depus cereri de revizuire. Dacă angajații Casei de Pensii vor descoperi că pe decizia de recalculare este o sumă mai mare, pensionarii vor fi nevoiți să restituie banii primiți în plus.

Pe lângă cererile de revizuire depuse de pensionarii nemulțumiți, Casele Teritoriale de Pensii fac și ele verificări din oficiu, au spus mai mulți oficiali, inclusiv ministrul Muncii. Ministrul Muncii spunea la un moment dat că în cazul în care se constată, la aceste verificări din oficiu, că o pensie a fost scăzută pe nedrept, pensionarul își va recupera banii, însă nu se știe oficial când. Pe de altă parte, pot apărea și situații în care pensia a fost crescută pe nedrept – situație care este menționată în lege – iar în aceste cazuri banii se recuperează.

Potrivit ultimelor informații venite de la Casa Națională de Pensii, au fost peste 60.000 de pensionari care au cerut explicații după această recalculare, dar în cazul a doar 3000 de decizii de recalculare au fost constatate erori. Noua lege a pensiilor a adus recalcularea pentru 4,6 milioane de decizii de pensionare, iar mai bine de 80% dintre pensionari au primit bani în plus în baza noii legi a pensiilor.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.