ELENA LASCONI, CANDIDATUL USR LA ALEGERILE PREZIDENȚIALE, DESPRE REFORMA ADMINISTRAȚIEI PUBLICE ȘI DURATA MANDATULUI DE PRIMAR

Elena Lasconi propune reforma administrației publice și extinderea mandatului de primar la 5 ani, eliminând cheltuielile inutile.

Elena Lasconi, candidatul USR la alegerile prezidențiale, a subliniat într-un interviu acordat lui Mihai Gâdea, planurile sale de reformă în administrația publică. Aceasta a menționat că, în ipoteza în care ar câștiga președinția, ar dori să implementeze modificări majore, printre care extinderea duratei mandatului de primar la 5 ani. Lasconi a argumentat că reforma administrației publice ar include desființarea consiliilor județene.

„Deci, tai cheltuielile inutile și reforma în administrație înseamnă desființarea consiliilor județene și asta se va întâmpla dacă eu voi ajunge președinte. Asta se va întâmpla. Oamenii care lucrează în consiliile județene nu vor rămâne pe drumuri, pentru că este mare nevoie de specialiști în foarte multe primării. Primăriile nu sunt supradimensionate, sunt supradimensionate cele de la centru, toate instituțiile de la centru. Gândiți-vă că localitățile reprezintă 27-28% din România. Astea nu o să le convină politicienilor, pentru că acolo au primari de unde aduc voturi. Dar pentru salariile acelor oameni din primării nu există bani. Ei n-au bani din taxe și impozite. Trebuie să aștepte de la Consiliul Județean sau de la guvern. E foarte important să ai două tururi pentru primar. Aș face mandatul de primar de 5 ani, la fel ca cel de europarlamentar.”

Elena Lasconi a subliniat, de asemenea, necesitatea unui mandat mai lung pentru primari, comparând cu mandatele din alte țări. Aceasta a menționat că birocrația din România și complexitatea problemelor din comunități justifică o perioadă mai extinsă de conducere pentru primari. În plus, Lasconi a evidențiat problematica inspectoratelor școlare, considerându-le politizate și ineficiente în sprijinirea sistemului educațional.

„În educație aș desființa inspectoratele școlare care sunt pur politizate și care nu fac absolut nimic”, a adăugat Lasconi în cadrul interviului.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.