DEZVĂLUIRI: NOUL PROTOTIP DE ARMĂ DE ASALT DE LA FABRICA DE ARME CUGIR

La Fabrica de Arme din Cugir se dezvăluie noul prototip de armă de asalt bazată pe principiul AKM, pregătit pentru producția de serie mică.

La Fabrica de Arme din Cugir, încă din 2021, a fost dezvoltată o armă de asalt bazată pe principiul AKM – Automatul Kalaşnikov, aflată în prezent la stadiul de prototip industrial. Potrivit conducerii fabricii, urmează o testare finală a acestei arme, iar în funcție de rezultatele obținute, producția de serie mică poate începe, marcând primul pas către testare și omologare oficială.

„Pentru modelul din 2021, s-a încercat reproiectarea pe acelaşi principiu de funcţionare ca şi AKM-ul cu cumul de gaze. În urma testelor, se fac modificări constructive pentru ca arma să îndeplinească criteriile NATO și pentru a putea fi omologată. Sunt şanse foarte mari ca arma să treacă testările. Am văzut unde s-a greşit și am reparat”, a declarat Ionela Bumb, din cadrul Inspecţiei Speciale pentru Cercetare în cadrul Fabricii de Arme Cugir, pentru ziarulunirea.ro.

Arma are inclus un regulator de gaze și suprafețe ambidextre, iar armarea se face în mod central. De asemenea este echipată cu un sistem dioptru și interfețe Picatinny, care permit adăugarea de accesorii. Carcasa este fabricată dintr-un aliaj de magneziu, ceea ce îi conferă o greutate redusă de 3,2 kg, fără a include accesoriile.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.