URSULA VON DER LEYEN ÎȘI CONSOLIDEAZĂ PUTEREA ÎN COMISIA EUROPEANĂ

Ursula von der Leyen își consolidează controlul asupra politicii Uniunii Europene prin redistribuirea responsabilităților în noua Comisie Europeană.

Când Ursula von der Leyen și-a dezvăluit echipa pentru următoarea Comisie Europeană, ea a redus la tăcere, în același timp, scepticii cu privire la cine era cu adevărat la conducere la Bruxelles. Când a dezvăluit publicului cei 26 de comisari și rolurile lor, un lucru a fost imediat clar: ea va avea un control neîngrădit asupra politicii Uniunii Europene.

În câteva minute, ea a introdus un titlu important cu puține responsabilități pentru una dintre cele mai puternice țări din Uniunea Europeană. Și-a susținut prietenii și a diluat portofolii puternice prin împărțirea lor între mai multe persoane. Acapararea puterii a fost completă. „Ea va controla și mai mult totul”, a declarat un oficial UE care, la fel ca alții citați în acest articol, a primit anonimatul pentru a vorbi liber. „Cine a crezut că acest lucru este posibil?”. A fost punctul culminant al lunilor de strategie publică și privată pentru a elimina vocile discordante din primul ei mandat de președinte al Comisiei Europene. Din prima echipă nu a mai rămas niciunul dintre contestatari. Mari personalități precum francezul Thierry Breton și olandezul Frans Timmermans au dispărut acum.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.