ISTORIA PRIMARILOR DIN PITEȘTI

De la primarul ilegalist Petre Năstăsescu la gestionarea urbanistică a lui Marin Teodorescu, evoluția administrației locale în Pitești.

Instaurarea guvernului condus de dr. Petru Groza a adus schimbări semnificative în administrația locală a Piteștiului. Fostul ilegalist Petre Năstăsescu a fost numit primar în perioada tumultoasă a anilor 1945-1946, fiind implicat în diverse activități economice și politice.

Urmat de Teodor Bachide, membru al Partidului Comunist Român, care a marcat orașul prin proiecte urbanistice precum Magazinul „Universal” și Teatrul Muncitoresc. Succesiv, Gheorghe Medve a preluat conducerea, fiind responsabil de schimbări majore în infrastructura orașului, inclusiv înființarea zonelor rezidențiale și a unor importante entități economice.

Primarul Ion A. D. Dumitru a fost primul ales democratic, făcând progrese semnificative în dezvoltarea industrială a Piteștiului. Ion Jiga și Marin Teodorescu au continuat să aducă schimbări importante, de la dezvoltarea infrastructurii la proiecte culturale, modelând orașul până în anii ’60.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.