LEGENDARUL ATACANT ITALIAN SALVATORE „TOTO” SCHILLACI A ÎNCHEIAT LA 59 DE ANI LUPTELE CU CANCERUL

Legendarul atacant italian, Toto Schillaci, a pierdut lupta cu cancerul la vârsta de 59 de ani, aducând o nouă tristețe în lumea fotbalului.

Conform informațiilor furnizate de cotidianul Gazzetta dello Sport, vestea tragică a decesului lui Salvatore „Toto” Schillaci a cutremurat comunitatea fotbalistică. Acesta a fost învins de un cancer la colon, diagnosticat în anul 2022, lăsând în urmă o amprentă puternică în istoria fotbalului italian.

Într-un context în care fotbalul mondial a mai suferit recent pierderea altor personalități marcante, precum antrenorul suedez Sven Goran Eriksson, pierderea lui Schillaci a adus tristețe și melancolie în rândul pasionaților de fotbal din întreaga lume.

Toto Schillaci, deși nu era o vedetă consacrată la momentul Cupei Mondiale din 1990, a reușit să strălucească în competiția desfășurată în Italia. Prin cele 6 goluri marcate, Schillaci a devenit golgheterul acelei ediții și a contribuit semnificativ la succesul echipei naționale italiene, care a ocupat locul 3 în acel turneu de prestigiu.

Născut pe 1 decembrie 1964 la Palermo, Toto Schillaci a fost căsătorit de două ori, cu Rita și Barbara, și este tatăl a trei copii, Jessica, Mattia și Nicole. Moartea sa prematură a adus un gol uriaș în sufletele celor care l-au admirat și i-au apreciat talentul pe terenul de fotbal.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.