UN ARGEȘEAN PASIONAT DE EDUCAȚIE TRAVERSEAZĂ EUROPA PE BICICLETĂ

Piteșteanul Emil Cențiu, ciclistul care a traversat zece țări din Europa pentru a strânge bani pentru Festivalul Român de Științe (RSF), a ajuns, marți, în Pitești.

Tânărul este un pasionat de educație STEAM și Software Developer în Londra, mentor al festivalului încă de la prima ediție.

Organizatorii RSF l-au așteptat în piața primăriei cu tort, flori și o cupă, alături de primarul Cristian Gentea și reprezentanții Primăriei Municipiului Pitești, instituție parteneră în organizarea târgului de științe din municipiu.

Cea de-a cincea ediție Romanian Science Festival Argeș va avea loc între 18 și 21 septembrie, în Costești, Domnești, Rucăr, Mioveni, Câmpulung Muscel și Pitești.

La evenimentele Romanian Science Festival din județul Argeș vor participa în total 16 mentori RSF, cercetători și profesioniști veniți din 7 țări exclusiv pentru festival.

Romanian Science Festival a fost fondat în 2019, în urma a două proiecte pilot Romania Science Week și Timișoara Science Festival, şi este primul festival naţional de ştiinţe din România.

De la lansare în 2019, Romanian Science Festival a adus ştiinţa în peste 150 de şcoli din România și au ajuns la peste 100.000 de elevi.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.