ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE MAJOREAZĂ SALARIILE MAGISTRAȚILOR ȘI GREFIERILOR

În urma deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție, salariile magistraților și ale grefierilor au fost majorate, dar nu cu procentul anunțat inițial.

Într-o hotărâre recentă, Înalta Curte de Casație și Justiție a luat decizia de a majora salariile magistraților și ale grefierilor. Această decizie vine în urma unui proces deschis la Tribunalul Vâlcea, în care grefierii solicitau plata retroactivă a salariilor din 2018. Informația a fost făcută publică luni, însă ulterior ÎCCJ a precizat că nu se va aplica o creștere de 25% a salariilor, așa cum s-a vehiculat inițial.

Conform informațiilor apărute pe portalul ÎCCJ, Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept a decis să majoreze salariile magistraților, iar grefierii ar fi putut beneficia și ei de creșteri salariale. Această hotărâre a fost rezultatul unui proces care a avut ca obiect drepturile salariale solicitate retroactiv de mai mulți grefieri, caz judecat atât la Tribunalul Vâlcea, cât și la Tribunalul București.

În conformitate cu decizia magistraților, cuantumul brut al salariilor de bază și al indemnizațiilor de încadrare din familia ocupațională de funcții bugetare „Justiție”, raportat la valoarea de referință sectorială de 605,225 lei, se majorează cu 25% începând cu 1 ianuarie 2018, doar pentru personalul care își desfășoară activitatea în aceleași condiții, fără ca angajatorii să fi acordat deja această majorare.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.