ADRIAN NĂSTASE CRITICĂ GESTIONAREA POPULAȚIEI DE URȘI

Fostul premier Adrian Năstase exprimă nemulțumirea față de modul în care România gestionează urșii.

Fostul premier al României, Adrian Năstase, cunoscut pentru pasiunea sa pentru vânătoare, a exprimat duminică, într-un podcast moderat de Ionuț Vulpescu, fost ministru al Culturii, nemulțumirea față de modul în care România gestionează populația de urși. Acesta a afirmat că măsurile actuale protejează mai mult urșii decât oamenii, considerând abordarea drept „aberantă”.

Năstase a subliniat că există o lipsă de curaj și de voință politică în abordarea acestei probleme. „Oamenii trebuie să aibă stabilite intervale orare pentru a ieși din casă, deoarece urșii sunt mai protejați decât oamenii. Auzim tot mai des de astfel de incidente, iar asta este rezultatul unei gestionări slabe a situației,” a spus fostul premier, referindu-se la creșterea semnificativă a numărului de urși în România.

Adrian Năstase a explicat că România a gestionat anterior o populație de aproximativ 6.000 de urși, dar acum, numărul acestora a depășit 10.000. „Urșii puternici rămân în zonele montane, iar ursoaicele cu pui sunt împinse spre zonele de deal și câmpie, apropiindu-se tot mai mult de așezările umane. Odată cu coacerea fructelor, cum sunt cireșele și merele, urșii vor căuta hrană în aceste zone, ceea ce poate genera accidente grave,” a avertizat Năstase.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.