PROTEST AL PENSIONARILOR CU DIZABILITĂȚI ÎN PIAȚA VICTORIEI

Pensionari cu dizabilități protestează împotriva diminuării pensiilor cu procente între 40 și 80%.

Câteva zeci de pensionari cu dizabilități au participat, luni, în Piața Victoriei, la un protest organizat de Federația Consiliul Național al Dizabilității din România. Aceștia sunt nemulțumiți de „diminuarea pensiilor” cu procente „cuprinse între 40 și 80%”, în urma recalculării, potrivit G4Media.

„S-au anunțat persoane din toată țara (n.r.- că participă). Fac mențiunea că cei care protestează sunt persoane cu handicap, persoane cu afecțiuni grave, cu boli cronice, persoane imobilizate care expun unui risc din punct de vedere al sănătății. Prin urmare, nu ne putem aștepta la o prezență masivă. Dar și o singură persoană dacă este obligată să iasă în stradă și să protesteze arată o mare problemă – persoanele cu dizabilități care au lucrat în condiții de handicap și care au îndeplinit stadiul de cotizare contributiv prevăzut de lege se confruntă acum cu anularea recunoașterii acestui drept din Legea 360, iar pensiile recalculate ale acestor persoane sunt diminuate cu procente între 40 și 80%”, a declarat pentru Agerpres Daniela Tontsch, președintele Consiliului Național al Dizabilității din România.

Potrivit acesteia, pensionarilor cu dizabilități li se „amputează un drept”, întrucât pensia reprezintă „un drept de proprietate”. „Astăzi practic li se amputează un drept. Pensia este un drept de proprietate pe care acești domni guvernanți vor să îl înlocuiască cu un ajutor social”, a spus Tontsch. În opinia sa, Guvernul este „incoerent” în ceea ce face și ceea ce comunică.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.