CREȘTERE SEMNIFICATIVĂ A NUMĂRULUI DE CĂSĂTORII ȘI SCĂDERE DRAMATICĂ A DIVORȚURILOR ÎN LUNA IUNIE, POTRIVIT STATISTICILOR

În luna iunie, numărul căsătoriilor a crescut semnificativ, în timp ce divorțurile au înregistrat o scădere dramatică, conform datelor statistice.

Cele mai recente date furnizate de către Direcția Județeană de Statistică Argeș, privind luna iunie, se referă și la starea civilă. Potrivit sursei citate, în luna iunie a acestui an, la oficiile de stare civilă au fost încheiate și înregistrate 376 căsătorii, cu 100 mai multe (+36,2%) față de luna mai 2024. Comparativ cu luna iunie 2023, numărul căsătoriilor încheiate și înregistrate a crescut cu 66 (+21,3%) – mai arată sursa citată.

Datele statistice mai relevă faptul că, prin hotărâri judecătoreşti definitive şi conform Legii nr. 202/2010, în luna iunie au fost pronunțate 12 divorțuri, cu 24 mai puține față de luna mai a acestui an și cu 76 mai puţine față de luna iunie 2023. Conform legii precizate, ofițerul de stare civilă constată desfacerea căsătoriei, prin divorț pe cale administrativă, dacă soții sunt de acord cu divorțul și nu au copii minori, născuți din căsătorie sau adoptați. Cererea de divorț pe cale administrativă se face în scris, se depune și se semnează personal de către ambii soți, în fața ofițerului de stare civilă delegat de la primăria care are în păstrare actul de căsătorie sau pe raza căreia se află ultima locuință comună a soților.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.