VIITOR INCERT PENTRU DACIA LOGAN: CE SE ÎNTÂMPLĂ CU MODELUL ICONIC

Dacia Logan, model emblematic pentru marca românească, se confruntă cu o reducere a piețelor de desfacere, indicând un posibil declin al popularității sale.

Dacia Logan reprezintă istoria modernă a mărcii Dacia, fiind primul model produs de Renault la Mioveni, de la zero, după preluarea companiei românești. După 20 de ani, piețele acestui model s-au restrâns, iar vânzările s-au diminuat treptat, ceea ce pare să conducă spre finalul vieții lui Logan.

Dacia Logan a fost scos de pe piețele occidentale încă din 2020, odată cu lansarea actualei generații. Motivul a fost unul foarte clar: europenii nu mai doresc de foarte multă vreme sedanuri mici, de clasă B, iar succesul lui Logan pe aceste piețe a fost unul ca un foc de paie.

Piețele lui Logan s-au restrâns puțin câte puțin, astfel că în UE, în acest moment, se mai vinde doar în România și Bulgaria, insuficient pentru ca acest model să mai fie promovat cu bugete de marketing suficiente. Alte câteva piețe, cum este Maroc sau Turcia (unde se vinde sub sigla Renault), reușesc să țină în viață Logan.

Acesta este și motivul pentru care sedanul care cândva a dat startul ideii de „mașina de 5000 de dolari” să nu-și mai găsească locul în procesele de dezvoltare de noi modele, la Dacia.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.