DECIZIA JUDECĂTORILOR CRISTIAN DUMITRU ȘI ADINA RADU ÎN CAZUL SPITALULUI PANTELIMON

Decizia de eliberare a celor două doctorițe acuzate de omor calificat a fost definitivă, după analiza probatoriului prezentat de procurori.

Cazul Spitalului Pantelimon. A devenit publică motivarea judecătorilor de drepturi și libertăți, Cristian Dumitru și Adina Adriana Radu de la Curtea de Apel București, din 344/DL din 20 august 2024. Decizia de eliberare a celor două doctorițe, Maria Miron și Mirela Păiuș, acuzate de omor calificat, a fost definitivă, după ce CAB a admis contestația acestora la măsura plasării în arest preventiv și a respins orice formă de măsură preventivă.

În analiza probatoriului prezentat de procurori, judecătorii Cristian Dumitru și Adina Radu au concluzionat că nu există suficiente dovezi pentru a susține acuzațiile aduse celor două cadre ATI. Fotografiile, declarațiile martorilor și alte documente depuse la dosar nu au fost considerate concludente de către instanță.

„Am citit cu atenție încheierea în cazul eliberării celor două doctorițe de la Spitalul Pantelimon. Și m-am bucurat, atât cât te poți bucura atunci când o nedreptate este înlăturată. Povestea nu se va sfârși aici pentru că în România sunt puține cazuri în care un procuror recunoaște că a greșit. Dar măcar a fost înlăturată o măsură abuzivă și consecințele ei nefaste asupra a două doctorițe. Mi-am adus aminte de cazul Dan Radu Rușanu și cartea sa, “Mai sunt judecători la Berlin”. Dar și de cazul prof. univ. Cătălin Cîrstoiu, linșat mediatic din motive de conjunctură politică. Sau al prof. univ. Mircea Beuran. Sau… Exemplele pot continua, dar să revenim la subiect”, scrie EVZ.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.