Începutul relocării urșilor de pe Transfăgărășan

A început relocarea urșilor de pe Transfăgărășan, procesul fiind coordonat de Ministerul Mediului.

A început relocarea urșilor de pe Transfăgărășan, după ce Ministerul Mediului a emis ordinul necesar. Primii mutați la Sanctuarul de la Zărnești vor fi o ursoaică și puiul ei, dar procesul poate să dureze câteva zile.

Dragoș Predescu, prefectul județului Argeș, a declarat: „A început relocarea urșilor de pe șoseaua Transfăgărășan! Specialiștii vor ademeni o ursoaică și un pui. Procesul poate dura câteva zile, iar la tranchilizare se va recurge doar în caz de maximă necesitate. Soluția a fost aleasă în așa fel încât animalele să nu fie afectate și să nu fie puși în pericol nici reprezentanții instituțiilor statului.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a subliniat: „Am instalat cușca pentru capturarea unei ursoaice cu pui și relocarea acesteia la sanctuarul din Zărnești. Ne asigurăm în acest fel că urșii nu vor mai reprezenta un pericol pentru cei care se deplasează pe Transfăgărășan. Siguranța oamenilor este prioritară.”

Mihai Coman, inginer silvic al Direcției Silvice Argeș (Ocolul Silvic Vidraru), a explicat: „Ursoaica este în această zonă de mai mult timp, dar anul acesta s-a produs o schimbare în comportamentul ei și a devenit agresivă. De aceea, va fi relocată prima, împreună cu puiul. Am făcut multe relocări, niciuna nu a semănat cu cealaltă.”

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.