MODERNIZARE ȘI LĂRGIRE STRĂZI ÎN PITEȘTI: DETALII DESPRE NOILE LUCRĂRI

Vor fi modernizate și lărgite străzi importante din Pitești, conform contractelor semnate recent la primărie.

Va fi modernizată strada Toma Ghenea – tronson care face legătura cu strada Argeșului – stradă de categoria IV-a, de folosință locală, cu o lungime de 195 ml. Executant: Asocierea SC CDM COMASTRAD SRL (executant) și SC CENTRUL DE PROIECTARE ȘI CONSULTANȚĂ RUTIERĂ SRL (proiectant). Valoare contract: 794.223,85 de lei, inclusiv TVA. „Va fi amenajată partea carosabilă, se vor executa trotuare, vor fi ridicate 6 cămine la cotă, se vor înlocui 2 răsuflători de gaze amplasate în zona trotuarelor. Va fi realizată o rețea de canalizare pluvială, cu 5 cămine de vizitare și 8 guri de scurgere. Se vor realiza accesele la proprietăți, în dreptul cărora bordura se va lăsa pentru un acces facil spre proprietate. Semnalizarea rutieră corespunzătoare va fi efectuată prin marcaje și indicatoare rutiere (carosabil și intersecții)”, transmite Primăria Pitești.

Va fi modernizat și drumul lateral strada Zamfirești – cu o lungime de cca 267 ml. Executant: Asocierea SC MOB GLOBAL IMPACT SRL (executant) și SC INSTPRO CAD SRL (proiectant). Valoare contract: 809.200,00 de lei, inclusiv TVA. „Va fi amenajată partea carosabilă, se vor executa trotuare, vor fi ridicate 5 cămine la cotă, se vor înlocui 8 răsuflători de gaze amplasate în zona trotuarelor. Scurgerea apelor pluviale de pe această stradă se va realiza gravitațional, înspre canalul dalat existent de pe partea dreaptă. Se vor realiza accesele la proprietăți, în dreptul cărora bordura se va lăsa pentru un acces facil spre proprietate. Semnalizarea rutieră corespunzătoare va fi efectuată prin marcaje și indicatoare rutiere (carosabil și intersecții)”, mai precizează sursa citată.

Modernizare strada B.P. HAȘDEU – stradă de categoria IV-a, de folosință locală, cu o lungime de 423 ml, în Tarlaua 22, zona Prelungirea Craiovei: Executant: Asocierea SC CDM COMASTRAD SRL (executant) și SC CENTRUL DE PROIECTARE ȘI CONSULTANȚĂ RUTIERĂ SRL (proiectant). Valoare contract: 1.802.819,06 lei, inclusiv TVA. „Va fi amenajată partea carosabilă, se vor executa trotuare, vor fi ridicate 23 de cămine la cotă, se vor înlocui 14 răsuflători de gaze amplasate în zona trotuarelor. Scurgerea apelor pluviale de pe această stradă se va realiza gravitațional, înspre canalul dalat existent de pe partea dreaptă. Se vor realiza accesele la proprietăți, în dreptul cărora bordura se va lăsa pentru un acces facil spre proprietate. Semnalizarea rutieră corespunzătoare va fi efectuată prin marcaje și indicatoare rutiere (carosabil și intersecții)”, se artă în comunicat.

Lărgire strada Tineretului – zona Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” – lungime 220,00 m: Executant: Asocierea SC MOB GLOBAL IMPACT SRL (executant) și SC INSTPRO CAD SRL (proiectant) . Valoare contract: 818.125,00 de lei, inclusiv TVA. „Lucrări: Structura rutieră proiectată adoptată pentru carosabil: frezare 6 cm, refacerea structurii rutiere pe zonele foarte degradate, geogrilă antifisură pe toată suprafața, strat de rulare, 6 cm grosime după compactare, din beton asfaltic; Pe zonele cu degradări structurale se va proiecta o structură rutieră nouă: 6 cm strat de rulare din beton asfaltic, geogrilă antifisură pe toată suprafața, 6 cm strat de legătură din beton asfaltic (cu agregate naturale de carieră prelucrate prin concasare și sortare), 20 cm strat de fundație din piatră spartă, 30 cm strat de formă din balast; Structura rutieră a trotuarelor: 4 cm BA8, 10 cm strat din balast stabilizat cu ciment, 10 cm fundație inferioară din balast; Pe strada Tineretului, se va amenaja o bandă de staționare, în fața Școlii Gimnaziale „ Mihai Eminescu”, marcată și semnalizată corespunzător, pentru a decongestiona traficul și a permite autovehicolelor să staționeze; Accesele la proprietăți vor fi amenajate, cu lățime variabilă, în funcție de situația existentă pe amplasament. În dreptul acceselor, bordura mare se va coborî, astfel încât garda față de marginea părții carosabile să fie de 3 cm. Structura rutieră a acceselor la proprietăți, între partea carosabilă și limitele de proprietate, va fi similară celei de la trotuar. Gurile de scurgere, precum și căminele de vizitare existente vor fi aduse la noua cotă proiectată a străzii. Gurile de scurgere existente se vor decolmata. Pentru siguranța traficului, se va executa un marcaj rutier corespunzător: demarcația benzilor de circulație, marcarea zonelor periculoase, marcarea trecerilor de pietoni, montarea indicatoarelor de circulație”, transmite Primăria. În cea mai mare parte, lucrările de lărgire și de reabilitare a străzii se vor executa sub circulație pe jumătate de cale. Vor fi folosite semafoare temporizate sau piloți de circulație, poziționați la capetele sectoarelor de lucru.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.