REZERVELE VALUTARE ALE UCRAINEI AU CRESCUT CU 13,7% ÎN ULTIMA LUNĂ

Rezervele valutare ale Ucrainei au atins 42,3 miliarde de dolari la 1 septembrie, în creștere față de începutul lunii august, conform datelor publicate de banca centrală.

Rezervele valutare ale Ucrainei au înregistrat o creștere semnificativă, ajungând la 42,3 miliarde de dolari la 1 septembrie, comparativ cu nivelul de 37,2 miliarde de dolari înregistrat la începutul lunii august, conform informațiilor furnizate de banca centrală a țării și citate de Reuters.

Dinamica ascendentă a rezervelor a fost determinată de intrările substanțiale de fonduri din partea partenerilor internaționali, care au depășit vânzările nete de valută ale băncii și rambursările datoriilor în valută ale Ucrainei, a menționat banca centrală.

În luna august, Ucraina a primit 4,2 miliarde de euro de la facilitățile de creditare ale Uniunii Europene și 3,9 miliarde de dolari prin intermediul Băncii Mondiale, evidențiind dependența țării de sprijinul financiar al partenerilor săi occidentali pentru a acoperi cheltuielile sociale, în contextul în care resursele proprii sunt direcționate către nevoile militare, conform News.ro.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.