CARE SUNT PRIORITĂȚILE ACTUALE ALE STATULUI EVREU?

Analiza opiniilor divergente privind strategiile politice ale liderului israelian, Beniamin Netanyahu, în contextul conflictului cu teroriștii Hamas.

Care sunt, acum prioritățile statului evreu? Dar ale Vestului? Ce-i face pe niște oameni altfel bine informați politic, precum israelienii, să aibă între ei o categorie care să derapeze grav în comentariatul ei de după uciderea de ostatici, de către teroriștii Hamas? Editorial exclusiv pentru Capital.ro. Ideea lui Beniamin Netanyahu de neabandonare a controlului asupra teritoriului prin care teroriștii se reînarmează e perfect validă.

Ce-i face să creadă pe prea mulți rătăciți că ”adevăratul ucigaș” al celor 6 ostatici împușcați în ceafă de jihadiști, de la scurtă distanță, pentru că militarii israelieni se întâmplau să fie prin preajmă, ar fi, chipurile, premierul statului evreu, pentru că Beniamin Netanyahu insistă asupra unei condiții de bun simț pentru un acord care să ducă la eliberarea de ostatici? Și-anume asupra perpetuării prezenței israeliene în Coridorul Philadelphi?

Nu realizează cei care consideră că Netanyahu ar torpila un acord cu Hamas, pasămite ca să se perpetueze el la cârmă, că ideea lui, de neabandonare a controlului asupra teritoriului prin care teroriștii se reînarmează, profitând de contrabanda rentabilă cu Egiptul, e perfect validă?

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.