MASTERCLASS DE DIRIJAT LA FILARMONICA PITEȘTI

Filarmonica Pitești găzduiește Romania 2nd International Conducting Masterclass & Competition cu Maestrul Michalis Economou

În perioada 1 – 7 septembrie, Filarmonica Pitești și Asociația „Suonarte” desfășoară „Romania 2nd International Conducting Masterclass & Competition with Maestro Michalis Economou”, o lecție de dirijat care se va finaliza cu două concerte simfonice susținute vineri, 6 septembrie, și sâmbătă, 7 septembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional din Pitești. Intrarea este liberă.

Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești și corul Novis Pitești, soliștii Adelina Cociobanu (mezzosoprană), Ana Stănescu (soprană), Marius Turtoi (tenor) și Ștefan Lamatic (bas), vor urca pe scenă și cei 14 cursanți. Aceștia sunt din Chile, Belgia, Austria, Coreea de Sud, Anglia, Italia, Grecia, Japonia și România. În program: W. A. Mozart – „Requiem în Re minor”, G. Mahler – Adagietto din „Simfonia a V- a” și S. Barber – „Adagio pentru orchestră de coarde”.

Maestrul Michalis Economou este director muzical al Orchestrei Simfonice Radio a Greciei, fost director muzical al prestigioasei orchestre a filarmonicii din Qatar, dirijor șef al orchestrei simfonice din Atena și director al departamentului de muzică de la Universitatea Tehnică din Atena. În prezent, este și profesor de dirijat orchestră la Conservatorul din Atena, formând peste 70 de tineri dirijori. Mai mult, este fondatorul si mentorul a trei dintre cele mai importante masterclassuri de dirijat, unul în Grecia cu filarmonica din Atena, unul în România cu Asociația „Suonarte” și unul în Malta cu Filarmonica Malta.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.