PARTIDUL GERMAN DE EXTREMĂ DREAPTA AFD CÂȘTIGĂ ALEGERILE REGIONALE ÎN TURINGIA ȘI SAXONIA

Partidul de extremă dreapta AfD obține victoria în alegerile regionale din Turingia și Saxonia.

Partidul german de extremă dreapta AfD a câștigat primele sale alegeri regionale, obținând între 30,5 și 33,5% din voturi în fostul land est-german Turingia, potrivit sondajelor făcute duminică la ieșirea de la urne. De asemenea, partidul se află la egalitate cu conservatorul CDU pe primul loc în landul Saxonia, care a organizat, de asemenea, alegeri regionale duminică, conform sondajelor citat de AFP.

Între timp, social-democrații (SPD) ai cancelarului Olaf Scholz par să fi obținut un rezultat dezamăgitor în ambele state, între 6,5 și 8,5%. AfD a devenit, astfel, cea mai mare forță din parlamentul unui land german, pentru prima dată de la al Doilea Război Mondial încoace, într-unul dintre cele două scrutine atent monitorizate de duminică, conform sondajelor efectuate la ieșirea de la urne, în timp ce o nouă forță populistă de stânga s-a impus ferm în peisajul politic al țării.

„Este un succes istoric pentru noi. Este pentru prima dată când devenim cea mai puternică forță într-o alegere de stat”, a declarat triumfătoare Alice Weidel, co-liderul AfD. „Este un requiem pentru această coaliție (din Berlin)”.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.