MINISTRUL MIRCEA FECHET: VARA 2024, CE A FOST CEA MAI CĂLDUROASĂ DIN ISTORIA MĂSURĂTORILOR ANM

Vara 2024, cea mai călduroasă din istoria măsurătorilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie, aduce recorduri de temperatură și fenomene meteo extreme.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a afirmat că vara anului 2024 a fost cea mai călduroasă din istoria măsurătorilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), arătând că aceste schimbări climatice ne afectează pe fiecare dintre noi. El a menționat că, pe lângă recorduri de temperatură, se înregistrează fenomene meteo extreme de o intensitate din ce în ce mai mare, transmite News.ro.

”Doamna director general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie mi-a spus că doar ce a terminat socotelile legate de vara care tocmai s-a încheiat și putem declara vara anului 2024 ca fiind cea mai călduroasă vară din istoria măsurătorilor ANM-ului, la fel cum fiecare lună a verii a bătut toate recordurile ultimilor 100 de ani, că măsurăm de 120 de ani la ANM. În ceea ce privește precipitațiile, pentru că am întrebat-o și acest lucru, în luna august pentru zona Dobrogea doar în 2004 am avut precipitații și mai multe decât am avut anul acesta, respectiv 92 de litri pe metru pătrat. Anul acesta, acum în luna august avem 85”, a declarat Mircea Fechet, duminică seară, la Digi 24.

El a explicat că aceste schimbări climatice afectează pe toată lumea. ”Ceea ce vreau să subliniez este faptul că schimbările climatice ne afectează pe fiecare dintre noi. Nu doar pentru că e mai cald decât era de obicei, avem recorduri de temperatură, însă fenomene de schimbări climatice nu înseamnă doar încălzire globală. Înseamnă și fenomene meteo extreme de o intensitate din ce în ce mai mare și cu o frecvență din ce în ce mai mare și atunci când în media lunară tu ai 30 de litri pe metru pătrat și plouă în 48 de ore 230 de litri sau 225 de litri, cât am avut la Mangalia, vă imaginați că asta pune atât autoritățile locale, cât și oamenii, în general, într-o situație greu de gestionat”, a afirmat ministrul Mediului.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.