AFACERISTUL GHEORGHE VĂSÎI, ELIBERAT CONDITIONAT DIN PENITENCIARUL MIOVENI

Gheorghe Văsîi, om de afaceri din Pitești, a fost eliberat condiționat după ce Tribunalul Argeș a respins contestația DNA.

Omul de afaceri piteștean Gheorghe Văsîi a fost liberat condiționat miercuri, 23 august, de la Penitenciarul Mioveni. Tribunalul Argeş a respins contestația DNA împotriva deciziei Judecătoriei Pitești care îl pusese în libertate la finalul lunii trecute. Patronul firmei „Girexim”, în vârstă de 66 de ani, a executat o treime din pedeapsă şi a demonstrat o conduită bună în perioada de detenție.

Gheorghe Văsîi a fost condamnat anul trecut, în luna mai, la patru ani de închisoare cu executare, alături de fostul primar Tudor Pendiuc şi de Constantin Scarlat (CNCD) în dosarul autobuzelor „Publitrans”. Numai că, iată, instanța n-a avut decicizii favorabile în cazul ultimilor doi, cererile de eliberare a acestora fiind respinse. De ce? Nu suntem noi în măsură să răspundem, dar unii spun că ar fi vorba despre plata sau neplata prejudiciului.

Gheorghe Văsîi a afirmat că e singurul din dosarul de corupţie „Publitrans” care a plătit partea lui de prejudiciu. Adică, din 23,5 milioane lei, el a spus că a plătit aproximativ 8 milioane lei, ca persoană fizică şi ca patron al „Girexim”. În acest context i-am cerut lămuriri avocatului Dan Ioan Panțoiu în legătură cu clientul său Tudor Pendiuc.

„Tot după legea veche a fost judecat și dl. Văsîi. Faptul că el a plătit o fracție din prejudiciu poate fi o circumstanță personală. Dl. Pendiuc nu este om de afaceri, a plătit cât a putut din pensie și ajutat de familie. Pe legea veche nu este obligatoriu să se achite prejudiciul.”

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.