REZULTATE BACALAUREAT AUGUST 2024: DRAMA ABSOLVENȚILOR ELIMINAȚI

Sesiunea de bacalaureat august 2024 s-a încheiat cu suspans și controverse, marcând soarta unor elevi eliminați.

Sesiunea august 2024 a examenului de bacalaureat s-a încheiat joi, 22 august. Primele rezultate vor fi publicate în 26 august, urmând ca mediile finale, după contestații, să fie cunoscute în 30 august. La nivelul întregii țări, circa 33.000 de absolvenți de liceu, din acest an și din anii anteriori, s-au înscris la examen. Printre aceștia au fost și câțiva norocoși, care, deși au fost eliminați la examenul precedent de bacalaureat pentru tentativă de fraudă, au reușit totuși să obțină dreptul de participare la sesiunea din august.

Patru absolvenți de liceu au fost eliminați, considerându-se că au încercat să fraudeze examenul și le-a fost interzis să participe la următoarele două sesiuni. În final, aceștia au obținut suspendarea proceselor-verbale de sancționare și s-au putut înscrie la a doua sesiune din acest an. În total, la examenele scrise din perioada 1-5 iulie 2024, au fost eliminați 93 de candidați. Libertatea prezintă cum au ajuns cei patru elevi în situația asta.

„Am ajuns în şcoală în intervalul orar permis şi organizatorii îi grăbeau pe toţi, spunându-le să meargă mai repede la sala de depozitare a bagajelor să îşi lase lucrurile şi să intre repede în sala de examen. Fiind proaspăt trezită, panicată de această grabă imprimată de organizatori şi de emoţii, mi-am lăsat geanta în sala de bagaje, fiind ferm convinsă că toate lucrurile mele personale se află în geantă. Am intrat în sala de examinare şi m-am aşezat în bancă. Imediat ce s-a aşezat, supraveghetorii au început instruirea pentru examen, ne-au solicitat să semnăm documente şi să efectuăm toate pregătirile necesare, totul desfăşurându-se extrem de repede, chiar dacă între timp mai intrau elevi în sală”, a spus tânăra absolventă eliminată din prima sesiune.

După primirea subiectelor de examen, eleva, la fel ca și colegii ei, a început să redacteze răspunsurile la subiecte, concentrându-se exclusiv asupra tezei. „După mai bine de oră după începerea examenului, profesorul supraveghetor care se plimba printre rânduri s-a oprit deodată în dreptul meu şi a întrebat «Ce ai acolo?». Am întors capul şi am văzut că se uita spre scaunul pe care stăteam, indicând buzunarele pantalonilor. Am descoperit atunci că în buzunarul din spate al pantalonilor se afla telefonul mobil, lucru de care nu mi-am dat seama până la acel moment, fiind extrem de concentrată la examen”, a mai spus tânăra din Iași, în declarația depusă la dosar. Urmarea imediată a fost eliminarea din sală. Aceasta a avut rezultate foarte bune pe parcursul celor 4 ani de liceu, fiind între primii patru elevi, cu media generala de 9,81, iar la probele anterioare obținuse rezultate meritorii.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.