CĂTĂLINA AXENTE, LUPȚĂTOAREA ROMÂNĂ, ACCIDENTATĂ LA OLIMPIADELE DIN 2024

Cătălina Axente a suferit o accidentare serioasă în meciul cu Kennedy Alexis Blades la Jocurile Olimpice 2024.

Cătălina Axente (28 de ani) a pierdut lupta contra lui Kennedy Alexis Blades, în optimile de finală de la categoria 76 kg, la Jocurile Olimpice 2024. Românca a fost scoasă pe targă, după ce americanca a aruncat-o pe spate, iar Axente s-a lovit foarte rău în zona cervicală.

La scurt timp după distanță, Federația Română de Lupte a postat un mesaj de susținere pe pagina oficială de Facebook. „Toate gândurile noastre merg acum către Cătălina AXENTE! Sportiva noastră a părăsit suprafața de luptă de la Paris suferind o accidentare urâtă, în meciul contra sportivei Kennedy Alexis Blades (SUA). Îi dorim multă sănătate și suntem alături de ea”, a fost mesajul postat pe rețelele sociale.

Ulterior, FRL a transmis că Axente a fost supusă mai multe investigații medicale care au arătat că sportiva noastră nu are fracturi, leziuni sau deficite neurologice. De asemenea, Federația a postat și o fotografie cu Axente și Dan Tănase și a transmis că sportiva noastră ar putea lupta din nou la această ediție a Jocurilor Olimpice.

„Federația Română de Lupte dorește să vă informeze faptul că sportiva noastră – Cătălina Axente, care a suferit o accidentare în meciul din optimi, a trecut cu bine peste investigațiile medicale, în urma cărora s-a constatat că nu are fracturi, leziuni sau deficite neurologice. De asemenea, dorim să precizam că momentul ulterior accidentarii, în care sportiva noastră a rămas pe saltea a fost unul care a respectat protocolul medical internațional impus în astfel de situații, pentru prevenirea oricărui risc suplimentar, Cătălina fiind o luptătoare experimentată și pregătită din punct de vedere fizic. Luptătoarea noastră a fost asistată în permanență de staff-ul medical al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, în frunte cu Dr. Coordonator Dan Tănase, iar pe această cale dorim să le mulțumim pentru profesionalismul, promptitudinea și grija de care au dat dovadă. Staff-ul Federației Române de Lupte s-a aflat și el în permanentă legătură cu echipa medicală și cu sportiva și ne bucuram că acest moment tensionat s-a încheiat cu bine. Așteptăm cu sufletul la gură semifinalele categoriei 76 de kg, în urma cărora Cătălina Axente ar putea lupta mâine (n.r. 11 august) în recalificări, dacă Kennedy Alexis Blades (SUA) va obține calificarea în finală!”, a transmis FRL.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.