INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ ARGEȘ: ACTIVITATE INTENSĂ PENTRU ASIGURAREA LEGALITĂȚII ȘI SIGURANȚEI ÎN MUNCĂ

În luna iulie, Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș a desfășurat 230 de controale, aplicând 123 de sancțiuni în valoare totală de peste 1.000.000 lei.

Și în luna iulie, Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș a avut o activitate bogată, în scopul asigurării unui climat de muncă în condiții de legalitate, siguranță și sănătate pentru angajați. Astfel, au fost efectuate 230 de controale, în cadrul cărora s-au aplicat 123 de sancțiuni, respectiv amenzi în valoare totală de peste 1.000.000 lei. Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: construcţii, exploatare forestieră, transport, distribuție mărfuri, comerț, servicii de curierat, restaurante și alte servicii de alimentație, activități ale căminelor de bătrâni și ale căminelor pentru persoane aflate în incapacitate de a se îngriji singure.

În domeniul relaţiilor de muncă, la un număr de 13 dintre angajatorii sancționați, au fost depistate ca prestând muncă nedeclarată un număr de 43 persoane, valoarea amenzilor aplicate fiind de 780.000 lei. Având în vedere suspiciunile şi starea conflictuală, șeful Colegiului Farmaciştilor pe ţară, trimis să vegheze la corectitudinea concursului de angajare de la Spitalul Vedea Principalele deficiențe constatate în acest domeniu au fost: primirea la muncă a persoanelor fără încheierea în formă scrisă a unui contract individual de muncă (munca nedeclarată), nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal, neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat, neacordarea drepturilor salariale, netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidență a salariaţilor, neînmânarea salariatului anterior începerii activităţii a unui exemplar din contractul individual de muncă, nerespectarea dispozițiilor privind munca suplimentară.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost aplicate 72 sancțiuni, din care 43 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 190.500 lei. Principalele deficiențe constatate au fost: neasigurarea controlului medical la angajare și periodic, necomunicare eveniment, neasigurare instruire în domeniul securității și sănătății în muncă la angajare și periodic, neasigurare echipamente individuale de protecție, neverificarea sistematică și testarea utilajelor, neasigurare semnalizare de securitate și sănătate în muncă sau neprezentarea documentelor.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.