DOAR CINCI SPORTIVI ROMÂNI VOR PARTICIPA LA JOCURILE OLIMPICE DE LA PARIS

Doar cinci sportivi români vor evolua la Jocurile Olimpice de la Paris, joi, 8 august, la atletism, gimnastică ritmică, kaiac-canoe şi lupte.

Medaliata cu bronz la Mondialele din 2023, Alina Rotaru-Kottmann, va lua startul în marea finală la săritura în lungime. Annaliese Drăgan, Andreea Ana, Ilie Sprîncean, Oleg Nuță și Alina Rotaru-Kottmann sunt cei cinci sportivi români care participă la competițiile de la Paris astăzi.

Annaliese Drăgan a început a 17-a în calificările de la gimnastică ritmică, individual compus. La proba cu cerc, prima a zilei, sportiva din România a primit nota 27.200 și ocupa locul 17. Apoi, la proba cu mingea, Annaliese Drăgan a primit nota 30.550 și se clasa pe locul 16. După primele două rotații, românca ocupă locul 22 în calificările de la individual compus. Primele 10 clasate se califică în finală.

Sportivii români Ilie Sprîncean şi Oleg Nuţă au câştigat Finala B a probei de canoe dublu masculin pe 500 de metri, joi, la Jocurile Olimpice de la Paris, astfel că s-au clasat pe locul 9 în clasamentul general. Sprîncean şi Nuţă au fost cronometraţi cu timpul de 1 mi 43 sec 80/100, fiind cu doar două sutimi mai rapizi decât francezii Loic Leonard şi Adrian Bart (1:43.82).

Luptătoarea română Andreea Beatrice Ana a fost învinsă de sportiva nord-coreeană Hyo Gyong Choe, joi, în recalificările categoriei 53 kg, la Jocurile Olimpice de la Paris. Ana (23 ani), care la JO de la Tokyo a ocupat locul 16, a fost dominată de Choe, care s-a impus categoric, cu 11-0.

De la ora 21:00, la atletism, Alina Rotaru-Kottmann va evolua în finală la săritura în lungime.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.