RESPINGEREA A DOUĂ PROIECTE IMOBILIARE ÎN PITEȘTI

Două proiecte imobiliare respinse de Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism Pitești.

Două proiecte imobiliare au fost respinse de Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism Pitești în ședința din 24 iulie a.c. Unul prevedea construcția a două blocuri pe strada Lânăriei, adică în vecinătatea noului mall, iar celălalt – două blocuri în centrul Piteștiului, în zona Tribunalului Argeș. Inițiatorii proiectelor sunt cunoscuții oameni de afaceri Constantin Pănescu și Gheorghe Badea, cei care, acum câțiva ani, au vândut câteva hectare pentru construcția noului mall din Tudor Vladimirescu. SC METABET C.F. SA a cerut aviz de oportunitate pentru elaborare PUZ „Construire locuințe colective și spațiu multifuncțional” pe o suprafață de 21 429 mp, formată din două terenuri având categoria de folosință – curți construcții, aflate în zona de protecție CFR și cu deschidere directă la strada Lânăriei. Constantin Pănescu voia să construiască două blocuri, unul cu parter, șapte etaje și un etaj retras și celălalt cu parter și cinci etaje, plus 200 locuri de parcare și spații verzi. Proiectul a fost respins.

„Din păcate. N-am înțeles de ce. Nu mi-au dat nimic scris. Eram plecat în concediu. N-am fost în ședință și nu știu să spun mai multe, dar e specific administrației noastre să respingă proiectele de anvergură care nu-i implică cu nimic, din păcate, numai că ei așa sunt obișnuiți, să respingă proiectele de anvergură. Trebuie să găsească nod în papură. Asta e ce mă dezamăgește. Dacă era o firmă străină, semnau cu ambele mâini. Dacă e o firmă românească, nu se semnează, deși o să le demonstrez că mall-ul l-au semnat la prima strigare și dacă vrei să faci un complex locuințe, plus spații edilitare, comerciale și tot ce înseamnă, și de agrement…. mai trebuie să așteptăm. Din păcate, în loc să zică: da, domne, haideți să facem și pe fiecare parcurs, era vorba de un PUZ, vedem ce înseamnă autorizația de construcție. Eu n-am nimic și respect urbanismul și respect tot din punct de vedere arhitectural, că sunt unul dintre oamenii care cred că au făcut ceva pentru acest oraș, mai mult decât au făcut cei care ne conduc”, ne-a declarat Constantin Pănescu.

Cum spuneam, celălalt proiect este prevăzut chiar în centrul Piteștiului, pe Bulevardul I. C. Brătianu, nr. 27C și FN. Inițiatori sunt BACSI INVESTMENT GROUP SRL (firma industriașului Gheorghe Badea) și GREEN ZONE BRATIANU SRL, care au cerut elaborarea unui PUZ pentru construirea unei clădiri de birouri (2S+P+2-5Er) și a unei clădiri cu spațiu comercial și locuințe (2S+P+2E+3-6Er), plus spații verzi.

Terenurile sunt situate în zonă protejată cu valoare istorico-arhitecturală, mai exact în raza de protecție a monumentelor istorice „Casa Mărtoiu”, „Casa Panțurescu” și „Casa I.I. Purcăreanu, ulterior Ateneul Popular”.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.