ANIVERSAREA MUZEULUI AUTOMOBILULUI ROMÂNESC ÎN PREZENȚA ARO ȘI MAȘINILOR DE COLECȚIE

Aniversarea Muzeului Automobilului Românesc la Câmpulung a adus în prim-plan uzina ARO și mașinile de colecție, eveniment marcat de implicarea familiei Hagi.

Uzina și mașinile ARO au fost evocate la Câmpulung chiar în preajma zilei în care Muzeul Automobilului Românesc a împlinit zece ani de la înființare! Asta în cadrul unui eveniment organizat de creatorul expoziției unice în România, inginerul Emil Hagi, cel care întotdeauna a reliefat implicarea întregii sale familii în amenajarea muzeului găzduit de fostul cămin cultural de la Apa Sărată. Aniversarea a fost marcată în parteneriat cu Retromobil Club România printre membrii căruia se află Emil Hagi și fiul său, Alexandru Nicolae, consilier municipal care deține în nume propriu peste o duzină de mașini de expoziție, printre care se află un automobil Dacia fabricat în 1969, un Trabant din 1989 și un ARO din 1974.

În fapt, scânteia care a aprins ideea înființării Automobilului Românesc a fost provocată, cumva, chiar de tânărul Hagi, prin 2006, atunci când acesta a primit o diplomă de la Majestatea Sa Regele Mihai I, în cadrul unui eveniment auto la care muscelenii au participat cu prima lor mașină de colecție. ”Trebuie să facem în aşa fel încât să se păstreze ARO măcar în sufletele noastre”, ne spunea Emil Hagi în urmă cu ceva ani, atunci când a povestit cum a fost cu apariția Muzeului. Iar ARO este păstrat acum și faptic, în curtea fostului cămin cultural, alături de alte creații românești din domeniul auto-moto-velo.

Și a avut și el parte de aniversări la evenimentul deceniului trecut de la apariția Muzeului, fiindcă în 2024 se împlinesc 65 de ani de la apariția M59, varianta îmbunătățită și predominant original românească a M57, prima mașină fabricată la uzina musceleană, și 55 de ani de la lansarea seriei ARO 24, cu crearea primului model ARO 240.Ultimul vehicul intrat în custodia Muzeului Automobilului Românesc este un autobuz Rocar de Simon, fabricat în 2002, în ultima serie, folosit mulți ani de Armata Română.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.