CONTESTAȚII REZOLVATE CU POLIȚIA LA EXAMENUL DE ADMITERE PENTRU FACULTATEA DE ARHITECTURĂ DIN BUCUREȘTI

Contestații rezolvate cu poliția pe holuri, la examenul de admitere pentru Facultatea de Arhitectură din București.

Viitori studenți și părinții lor au venit să ceară lămuriri de la conducerea facultății după ce o eroare tehnică ar fi schimbat rezultatele lucrărilor. Examenul de admitere la Universitatea de Arhitectură a avut loc săptămâna trecută, joi. Duminică au fost afișate rezultatele, atunci au început și nemulțumirile. Candidații, dar și părinții au văzut nepotriviri între numele candidatului și nota pe care acesta o obținuse, cel puțin asta a rezultat din câte s-au corectat ei cu alți meditatori sau profesori.

Au făcut reclamații în continuare, iar rectorul a decis reverificarea acestei proceduri. Se pare că nu e vorba de greșeli ale metodologiei sau ale evaluării, ci din contră, este vorba despre o eroare informatică. Unele note și coduri au fost dublate și astfel s-au declarat practic pe listă toate notele pentru toți candidații. Astfel, s-a întâmplat ca azi unii dintre candidații care erau admiși să fie respinși și invers.

Părinții reclamă toate aceste lucruri, au încercat să intre la conferința de presă și să vorbească cu lectorul. Paznicii și poliția au interzis accesul în sala de conferință, dar spun părinții că nu se vor lăsa, că de fapt este o eroare și o greșeală în evaluare și în niciun caz din punct de vedere informatic.

Mai mult decât atât, au fost depuse sute de contestații încă de duminică și spune rectorul universității că în 33 de ani nicio contestație nu modifică notele finale. Nu se fac diferențe între notele inițiale și notele finale, aceasta fiind metodologia universității, și până la urmă candidații știau aceste reguli cu 6 luni înainte de înscriere.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.