NADIA COMĂNECI – DE LA PERFECT 10 LA UN IMPACT GLOBAL

În ziua de 18 iulie 1976, Nadia Comăneci devine primul sportiv din istoria Jocurilor Olimpice care obține nota 10 în gimnastică.

La numai 14 ani, Nadia Comăneci a devenit prima gimnastă care a obținut scorul perfect de zece la olimpiadă, câștigând trei medalii de aur, una de argint și una de bronz. Acasă, succesul său i-a adus distincția de „Erou al Muncii Socialiste”, fiind cea mai tânără româncă cu această onoare.

Nadia Comăneci s-a retras din competițiile olimpice în 1980, dar a continuat să contribuie la gimnastică antrenând tinerii sportivi români. În 1989, a cerut azil politic în SUA și s-a căsătorit cu gimnastul Bart Conner. Ulterior, au fondat diverse afaceri și au susținut cauze umanitare la nivel mondial.

Nadia Comăneci este implicată activ în diverse organizații sportive și caritabile, fiind recunoscută internațional pentru contribuțiile sale. Prin cariera sa remarcabilă și angajamentul în promovarea sportului, Nadia continuă să inspire și să susțină tinerii atleți din întreaga lume.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.