VIKTOR ORBAN CREEAZĂ O ALIANȚĂ DE EXTREMĂ DREAPTA ÎN JURUL FOSTULUI IMPERIU HABSBURGIC

Noul grup de extremă dreapta Patrioți pentru Europa din Parlamentul European este o coaliție habsburgică ce îi conferă liderului maghiar platforma europeană la care râvnește de atâta vreme.

Fanii cei mai înfocați numesc acest grup, care s-a destrămat acum mult timp, „k.u.k.” – „kaiserlich und königlich” (imperial și regal). Dar pentru toți ceilalți este cunoscut drept Imperiul Habsburgic.

Din tot valul de știri din ultimul timp legate de uneltirile lui Orban, cea mai strigătoare dintre ele, când vine vorba de relația liderului maghiar cu puterea, a fost anunțul din 30 iunie de la Viena, când a anunțat că formează grupul Patrioți pentru Europa (PfE) – un grup politic de extremă dreapta din Parlamentul European.

Stând alături de ceilalți lideri populiști de dreapta din Austria și Cehia, un Orban triumfător a anunțat formarea noului său club, care cuprinde teritoriile centrale ale fostului Imperiu Habsburgic – Austria, Boemia și Ungaria, nefiind nicio îndoială în legătură cu cine este la conducere.

„Creăm o formațiune politică ce, în opinia mea, va decola ca o rachetă și va deveni foarte repede cel mai mare grup al dreptei europene”, a spus Orban. „Cerul este limita.”

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.