FINALA EURO 2024: SPANIA vs ANGLIA

Naționalele Spaniei și Angliei se pregătesc pentru finala istorică a Euro 2024, cu Spania ca favorită teoretică.

Naționalele Spaniei și Angliei se înfruntă duminică seara, la Berlin, pe Olympiastadion, în finala Euro 2024, partida în urma căreia aflăm numele noii campioane a Europei la fotbal urmând să înceapă de la 22.00, ora României. Partida de la Berlin se anunță a fi una istorică și plină de dramatism, chiar dacă Spania a lăsat o senzație excelentă la Euro 2024 și pornește, măcar teoretic, drept favorită în fața Angliei.

Spania a ajuns în finala Euro 2024 după ce a bifat succesuri pe linie, 3-0 cu Croația, 1-0 cu Italia, 1-0 cu Albania, 4-1 cu Georgia, 2-1 cu Germania și 2-1 cu Franța, chiar dacă victoria obținută împotriva Germaniei a venit după prelungiri, golul marcat de Mikel Merino, în minutul 119, distrugând speranțele naționalei țării gazde.

De partea cealaltă, Anglia a avut o serie de meciuri dificile până în finala Euro 2024, dar a reușit să avanseze în competiție fără să cedeze teren. Englezii au avut o victorie și două egaluri în grupe, apoi au trecut de Slovacia, Elveția și Olanda în fazele eliminatorii.

Spania pare să aibă istoria recentă de partea sa în meciurile directe cu Anglia, câștigând cinci dintre ultimele opt întâlniri. De asemenea, palmaresul Spaniei în competițiile moderne îi conferă un avantaj în fața Angliei, care încă așteaptă al doilea trofeu major după Mondialul din 1966.

Finala de la Berlin este arbitrată de o brigadă din Franța condusă la centru de Francois Letexier, recunoscut ca o revelație a acestui turneu final. Letexier este asistat de compatrioții săi Cyril Mugnier și Mehdi Rahmouni.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.