ACȚIUNI RUTIERE ÎN ARGEȘ: SUTE DE SANCȚIUNI APLICATE ȘI PERMISE RETRASE

Polițiștii din Argeș au aplicat sute de sancțiuni și au retras permise de conducere în urma acțiunilor rutiere desfășurate în iulie.

În zilele de 12 și 13 iulie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Împreună cu structurile de ordine publică, polițiștii rutieri au acționat în 100 de filtre rutiere, fiind efectuate 5934 de testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de alcool sau substanțe cu efect psihoactiv. Ca urmare a abaterilor constatate de către polițiștii rutieri, au fost aplicate, în total 620 de sancțiuni contravenționale. Ca urmare a contravențiilor la regimul circulației constatate de polițiștii rutieri, au fost aplicate măsurile complementare de reținute a 34 de permise de conducere și retragere a 20 de certificate de înmatriculare.

Dintre totalul abaterilor rutiere, 157 au fost ca urmare a depășirii regimului legal de viteză. Dintre permisele de conducere reținute, 12 au fost pentru viteză excesivă, iar alte 5 pentru consum de alcool în limite de implică răspunderea de natură contravențională (sub limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat) dar și două pentru conducere agresivă, astfel conducătorii auto ce adoptă un comportament riscant fiind scoși din trafic.

Polițiștii argeșeni vor continua acțiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.