PROTECȚIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL LA DIICOT

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism gestionează date cu caracter personal conform legislației în vigoare.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) prelucrează date cu caracter personal conform cadrului legal existent pentru îndeplinirea atribuțiilor sale. Aceste prelucrări se desfășoară în conformitate cu Regulamentul U.E. nr. 679/2016, Constituția României, Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii și alte acte normative relevante.

Datele personale sunt folosite pentru administrarea justiției și gestionarea resurselor umane. DIICOT poate comunica informații personalului din sistemul justiției și altor entități colaboratoare în conformitate cu legea și în scopul îndeplinirii atribuțiilor legale.

Conform legislației, DIICOT șterge datele personale referitoare la concursuri și examene după un an de la validare și declarațiile de avere și de interese la 3 ani de la eliberarea din funcție a persoanelor vizate. Înregistrările de supraveghere video sunt șterse după 30 de zile, cu excepții temeinic justificate.

Conform Regulamentului nr. 679/2016, beneficiați de drepturi precum accesul la datele personale, rectificarea acestora, ștergerea lor, restricționarea prelucrării, opoziția, dreptul de a depune plângeri și de retragere a consimțământului. Refuzul de a furniza datele poate afecta soluționarea cererilor sau contractelor cu DIICOT.

Pentru exercitarea drepturilor, puteți trimite o cerere către responsabilul cu protecția datelor de la DIICOT, doamna procuror șef Mihaela Porime, prin e-mail sau poștă. Detalii suplimentare sunt disponibile pe site-ul Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.