Conducători auto sancționați pentru abateri privind tahograful

În data de 07 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au identificat un bărbat în vârstă de 39 de ani, din județul Dolj, care conducea un ansamblu rutier pe DN 7C. După efectuarea verificărilor, s-a constatat că nu respectase obligația de a utiliza o cartela tahograf și că a diminuat cu cel puțin 2 ore perioada minimă de repaus zilnic, conform interpretării protocolului tahograf.

Ca urmare a neregulilor constatate, șoferul a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 4.000 de lei, conform prevederilor Ordonanței de Urgență 37/2007 referitoare la perioadele de conducere, pauzele și odihna șoferilor, precum și la folosirea aparatelor de înregistrare a acestora. De asemenea, autoutilitara condusă a fost indisponibilizată de autorități.

În aceeași zi, polițiștii au depistat și un alt conducător auto, în vârstă de 44 de ani, din Curtea de Argeș, care a comis aceleași abateri privind folosirea incorectă a tahografului și diminuarea timpului minim de odihnă zilnică. Acesta a fost sancționat similar, conform acelorași prevederi legale, cu amendă de 4.000 de lei și indisponibilizarea vehiculului.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.