Decizia Tribunalului Argeș în cazul lui Tudor Pendiuc

Tudor Pendiuc, fostul primar al Piteștiului, va rămâne în detenție la Penitenciarul Mioveni cel puțin până la sfârșitul anului, conform unei hotărâri luate de Tribunalul Argeș în data de 4 iulie.

Tribunalul Argeș a admis contestația formulată de DNA Pitești împotriva sentinței penale nr. 1082 din 13 iunie 2024, pronunțată de Judecătoria Pitești. Acesta a desființat sentința contestată și a respins propunerea de liberare condiționată a condamnatului Pendiuc Tudor, stabilind un alt termen de rediscutare la data de 2 decembrie.

Anul trecut, pe 21 decembrie, Judecătoria Pitești îi respinsese lui Tudor Pendiuc cererea de liberare condiționată, însă în luna iunie a acestui an, a emis o decizie favorabilă după reînnoirea solicitării sale.

Avocatul lui Tudor Pendiuc, Dan Ioan Panțoiu, a comentat această hotărâre, exprimându-și surprinderea în privința duratei detenției: „Legal, trebuia să iasă din octombrie anul trecut.” Panțoiu a subliniat că așteaptă motivarea instanței și că consideră detenția lui Pendiuc drept o „execuție politică transformată într-o detenție politică”.

Tudor Pendiuc, care urmează să împlinească 70 de ani în luna august, se află în detenție din mai 2023. Curtea de Apel București l-a condamnat la patru ani de închisoare cu executare în dosarul „Publitrans”. La fel ca și alți doi inculpați cu vârste de peste 60 de ani, Constantin Scarlat și Gheorghe Văsîi, Pendiuc trebuie să execute o fracțiune din pedeapsă pentru a putea fi eliberat condiționat.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.