Aproximativ 750 de șoferi au rămas fără permis de conducere în ultimele 24 de ore

Aproximativ 750 de permise de conducere au fost suspendate, în ultimele 24 de ore, în urma unor abateri ale șoferilor, printre acestea numărându-se consumul de alcool (88) sau de substanțe interzise/droguri (19), a informat, duminică, Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

„749 de șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic (…) Au fost oprite din a circula pe drumurile publice 376 de autovehicule care nu prezentau siguranță în trafic, fiind retrase certificatele de înmatriculare până la remedierea problemelor constatate”, precizează un comunicat de presă al MAI.

Potrivit aceleiași surse, 252 de persoane au fost prinse în momentul sau imediat după săvârșirea unei infracțiuni.

Pentru protejarea cetățenilor efectivele MAI au intervenit la 5.083 de evenimente: ordine publică (3.415) și situații de urgență (1.668). Au fost prinși în flagrant 252 autori de infracțiuni, care au săvârșit 263 de fapte penale, au fost depistate 16 persoane urmărite și s-au dispus măsuri preventive pentru alte 43 de persoane.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 25.927 de verificări cu aplicația eDAC pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale, fiind semnalate prin aceeași aplicație 25 de alerte.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.