Ce Medicamente, Alimente și Băuturi Trebuie Evitate înainte de a Conduce

Jumătate dintre testele anti-drog utilizate de polițiști dau rezultate fals-pozitive, iar acest lucru poate fi crucial pentru șoferii care urcă la volan. Este important să cunoaștem care sunt medicamentele, alimentele și băuturile care ar trebui evitate pentru a nu risca să rămânem fără permis.

Toate medicamentele contraindicate conducătorilor auto sunt inscripționate pe cutie cu un triunghi echilateral alb cu laturile roșii și un semn de exclamare negru în centru. Printre acestea se numără cele care conțin codeină, care se eliberează doar cu prescripție medicală specială sau în combinație cu alte substanțe active, în medicamente care se pot elibera fără prescripție medicală.

Există reacții fals pozitive și la amfetamine, precum medicamentele pentru diabet, antiemetice sau antialergice. De asemenea, reacții fals pozitive la cannabinoizi sunt date de antiinflamatorii și antivirale, iar la barbiturice de antiinflamatorii. Trebuie să fim atenți și la medicamentele antitusive, multe dintre ele utilizate pentru răceală și gripă care conțin codeină și pot pozitiva testele rapide.

Tratamentele cu antibiotice, antialergice, antiepileptice sau vasodilatatoare pot, de asemenea, duce la un test fals pozitiv. În unele cazuri rare, consumul de Ibuprofen simplu poate duce la un rezultat pozitiv la testele anti-drog. De asemenea, suplimentele cu ulei de cannabis sau cele cu cânepă pot da rezultate fals pozitive pentru consum de cannabis.

În ceea ce privește alimentele, consumul unei cantități mari de mac, precum și băuturile de tip apă tonică sau energizantele pot duce la pozitivarea testului rapid antidrog.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.