Bursele pentru elevi se modifică din nou

**Modificări majore în acordarea burselor pentru elevi**

Guvernul a adoptat recent un nou proiect de Ordonanță de Urgență care aduce schimbări semnificative în ceea ce privește acordarea burselor pentru elevi în anul școlar 2024-2025. Aceste modificări au fost impuse de necesitatea de a corecta situația alarmantă în care aproape 8.500 de elevi cu medie sub 5 au primit burse de merit anul trecut.

Premierul Marcel Ciolacu a reacționat prompt la această situație, calificând drept inadmisibil faptul că elevi cu rezultate slabe, chiar de nota 2, au beneficiat de burse de merit. Ministerul Educației a intervenit rapid pentru a corecta această anomalie, introducând reglementări noi și chiar o nouă categorie de bursă.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat introducerea unei burse inovatoare numită „bursa de reziliență”. Această bursă este concepută pentru a încuraja progresul individual al elevilor în procesul de învățare. Scopul acestei măsuri este de a motiva elevii cu rezultate medii să-și îmbunătățească performanțele școlare.

Prin aceste modificări, se elimină practica acordării burselor de merit în funcție de criterii procentuale, iar începând cu noul an școlar, aceste burse vor fi acordate exclusiv elevilor care obțin rezultate deosebite în activitatea lor școlară. Așadar, accentul se pune pe recunoașterea efortului și a excelenței în învățare.
Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.