Doi argeșeni au pătruns într-o casă din Pitești și furat 40.000 de euro. Cum i-au prins polițiștii

Doi indivizi din județul Argeș au fost implicați într-un incident de furt de proporții, în valoare de 40.000 de euro. Acțiunea a avut loc pe 21 iunie în Pitești, în timp ce proprietara locuinței era plecată. Conform informațiilor obținute, un bărbat de 39 de ani, fiul concubinului persoanei vătămate, a fost reținut de către polițiștii de Investigații Criminale din cadrul Secției 3 Pitești, după o investigație riguroasă.

În urma cercetărilor, s-a recuperat o sumă de aproximativ 30.500 de euro, iar bărbatul a justificat lipsa restului de bani prin achitarea unei datorii. Ulterior, un tânăr de 23 de ani, din Beleți-Negrești, a fost identificat și reținut pentru 24 de ore în legătură cu aceeași infracțiune.

„Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 21.06.2024, cei doi bărbați ar fi pătruns în locuința persoanei vătămate și ar fi sustras suma de aproximativ 40.000 de euro”, a comunicat IPJ Argeș. Un dosar penal a fost deschis sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești pentru furt calificat.

Bărbatul de 39 de ani se află sub control judiciar pentru 60 de zile, iar tânărul de 23 de ani urmează să fie prezentat Parchetului cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. Autoritățile continuă cercetările pentru a elucida întreaga activitate infracțională și a lua măsurile legale corespunzătoare.
Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.