Minore dintr-un centru de plasament, animatoare într-un club

Anchetă la DGASPC Vaslui după ce două minore au fost filmate dansând la bară în cluburi

O anchetă amplă a fost declanșată la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui în urma unui incident grav. Două minore, aflate sub supravegherea Protecției Copilului Vaslui, au fost surprinse de mai multe ori dansând ca animatoare într-un club din localitate. Potrivit informațiilor furnizate de cotidianul Vreme Nouă, situația a fost adusă la cunoștința autorităților de către DGASPC Vaslui.

Cele două adolescente se pare că frecventau clubul în mod regulat, unde participau la activități de dans la bară. Mai grav este faptul că una dintre ele ar fi postat un clip video în care se afla în timp ce dansa în club, însă ulterior a șters postarea. Surprinzător este și faptul că personalul de supraveghere din centrul unde sunt instituționalizate fetele ar fi fost conștient de această activitate, dar nu s-au luat măsuri.

Reprezentantul DGASPC Vaslui a declarat că conform legislației în vigoare, singura acțiune pe care o pot întreprinde este de a anunța Poliția. Una dintre minore a fost găzduită până în prezent în Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru Copilul Abuzat, Neglijat și Exploatat din cadrul Complexului de Servicii Comunitare Nr. 2 Vaslui. Cea de-a doua minoră locuiește în una dintre locuințele aflate în administrarea DGASPC Vaslui.

Această situație ridica semne de întrebare cu privire la monitorizarea și protecția adecvată a copiilor vulnerabili în sistemul de asistență socială. Rămâne de văzut care vor fi măsurile luate pentru a preveni astfel de incidente regretabile în viitor.
Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.