Alegeri la Uniunea Scriitorilor Piteşti

În urma unor alegeri neașteptate, Varujan Vosganian a fost desemnat președinte interimar al Uniunii Scriitorilor din România, preluând funcția de la regretatul Nicolae Manolescu. Acesta va conduce Uniunea până în 2028, când se va organiza o nouă rundă de alegeri pentru restul de mandat.

Competiția electorală a fost strânsă, cu trei candidați înscrși: Varujan Vosganian, Simona Vasilache și Doru Ciucescu. Simona Vasilache a obținut doar trei voturi din Pitești, majoritatea susținându-l pe Varujan Vosganian. Doru Ciucescu s-a retras din cursă după două runde de alegeri, iar Simona Vasilache nu a reușit să adune mai mult de 50 de voturi în toată țara.

Varujan Vosganian a fost susținut masiv, obținând mii de voturi din întreaga Românie, inclusiv din Republica Moldova. Astfel, cu un sprijin puternic din partea membrilor Uniunii Scriitorilor, Vosganian a devenit președintele interimar al acestei prestigioase instituții literare.

Această schimbare la vârful Uniunii Scriitorilor din România marchează o nouă direcție în lumea literară și culturală, sub conducerea temporară a lui Varujan Vosganian.
Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.