800 de locuri de muncă în agricultură, în Spania

800 de locuri de muncă în agricultură, în Spania. Argeșenii care doresc să aplice trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Argeș. Termenul limiă pentru aplicare este 1 februarie 2019.

O firmă din Spania, care activează în domeniul agriculturii, vrea să angajeze 800 de români la cules de căpșuni. Din cele 800 de locuri de muncă, 400 sunt pentru femei şi 400 de pentru cupluri.

Conform unui comunicat de presă emis de AJOFM Argeș, durata contractului de muncă este de aproximativ 3 luni, data estimată de angajare fiind 15 februarie 2019. Timpul de lucru este de 6,5 ore efectiv lucrate/zi, 40 de ore şi 15 min/săptămână împărţite în 6 zile, ziua de odihnă nu este neapărat duminica.

Salariul oferit este de 40,43 euro brut/zi, plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuţiile datorate sunt: (IRPF=impozit) = 2% impozit, asigurare medicală = 113 euro/lună. Perioada de probă este de 15 zile.

Cazarea este oferită de către angajator contra unei sume de 1,6 euro/zi (plata utilităților). Angajatorul plăteşte transportul către Spania, contravaloarea acestuia urmând a fi recuperată din salariile pe care le va primi angajatul. Întoarcerea în România (la terminarea contractului) este suportată de angajator, transportul dus-întors fiind organizat de angajator printr-o firmă de transport.

Dosarul pentru înregistrarea în baza de date va conține următoarele acte: cererea tip (se completează la sediul agenției), copie act identitate, CV, adeverință medicală „apt pentru muncă”. Preselecția solicitanților care doresc să ocupe un loc de muncă la acest angajator va fi făcută de către consilierii EURES, iar CV-urile selectate vor fi trimise la angajator pentru selecția propriu-zisă. Termen limită pentru aplicare este 1 februarie 2019.