Două dosare penale pentru hoții de curent din Bascov și Merișani

Două dosare penale pentru hoții de curent din Bascov și Merișani. Jandarmii argeșeni desfășoară, în această zonă, acțiuni de combatere a furtului de energie electrică o dată pe săptămână.

În această dimineaţă, efective din cadrul Inspectoratului de  Jandarmi Judeţean  Argeş au participat la o acţiune comună de control în colaborare cu reprezentanţi din cadrul Distribuţie Energie Oltenia, pe raza localităţilor Bascov şi Merişani. Acţiunea s-a desfăşurat în scopul prevenirii şi combaterii furtului de energie electrică. Au fost vizate mai multe locuințe a unor familii de etnie romă. Organele legii au încheiat dosare penale.

În urma verificărilor efectuate, au fost identificate două imobile care erau branşate ilegal la reţeaua distribuitorului de energie electrică. Reprezentanţii Distribuţie Energie Oltenia au procedat la dezafectarea instalaţiilor improvizate, iar jandarmii au procedat la întocmirea documentelor de constatare conform Codului de Procedură Penală şi prevederilor Legii nr. 123/2012 privind energia electrică şi gazele naturale.

Au rezultat 2 dosare care au fost înaintate organelor de poliţie competente teritorial – Secţia Nr. 3 Poliţie Rurală Bascov – în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt de energie electrică şi branşarea ilegală la reţeaua de energie electrică.