Un primar din Argeș a devenit vedetă după ce a participat la o petrecere în timpul interdicțiilor impuse prin ordonanțele militare. Totul s-a aflat după ce imagini din timpul unei zile onomastice au devenit virale. Printre petrecăreți s-a numărat și Ion Ionescu, edilul comunei Cicănești despre care se spune că a fost amendat cu 2000 de lei. De sancțiuni nu au scăpat nici ceilalți invitați. 

Imaginile cu invitații care jucau cu patimă o horă, au devenit virale. Niciunul dintre petrecăreți nu părea impresionat de situația de urgență, nici de măsurile de prevenire a infectării cu COVID-19, cu atât mai mult de ordonanțele militare care interzic petrecerile.

Imagine

Petrecerea a avut loc într-un local din Cicănești, care pe timpul stării de urgență a fost închis, fiind folosit doar pentru organizarea onomasticii. În imagini se observă și un bărbat îmbrăcat în haine de damă care dansează alături de petrecăreți. Edilul nu se vede în înregistrare însă, se aude când strigă la dansatori. Petrecerea a avut loc de Florii. Primarul a recunoscut că a fost acolo, însă, doar ca să-i ducă un cadou sărbătoritului.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public, referitor la o petrecere cu caracter privat care ar fi avut loc în perioada restricțiilor specifice stării de urgență, pe raza localității Cicănești, vă comunicăm următoarele:

În urma verificărilor efectuate de polițiștii Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș, au fost identificate persoanele care ar fi participat la eveniment, fiind aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 21.000 de lei, conform OUG 1/1999.

Atragem atenția tuturor cetățenilor cu privire la importanța, pentru noi toţi, a respectării restricțiilor impuse prin Ordonanțele Militare pentru perioada stării de urgenţă, și reamintim că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni, dar şi că necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză!

Vă rugăm să conștientizați importanţa măsurilor necesare în contextul situației epidemiologice din România, pentru limitarea riscului de răspândire a infectiei cu Coronavirus. Astfel, măsurile sunt cu caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul de a limita, la nivel personal, riscul de a ne infecta, care va fi urmat de riscul de a transmite şi apropiaţilor această afecţiune”, a transmis IPJ Argeş.