Salvamontișii argeșeni au avut parte de o operațiune spectaculoasă de salvare a unui câine. Animalul era blocat pe o stâncă, în Munții Făgăraș, de trei zile. După ce a fost eliberat și s-a văzut pe teren sigur, câinele a zbughit-o. Nu înainte de a privi în urmă la salvatorii săi.

Intervenția patrulei de serviciu de la Cota 2000 din cadrul Salvamont Argeș, s-a dovedit o operaţiune spectaculoasă. Personalul cabanei Capra din Munţii Făgăraş, au cerut ajutorul salvatorilor montani, pentru salvarea unui cățel. Animalul era de trei zile blocat pe stâncă. Ca şi cum asta nu ar fi fost de ajuns, între timp a nins şi s-a înteţit vântul.


La misiune au participat Adi Uţă şi Emil Fieroriu, de la Salvamont Argeş dar şi un cetăţean francez, Julien Berquez, stabilit în România, voluntat aspirant. Acesta a filmat întreaga intervenţie.

Pe imagini se vede cum, la un moment dat, în timp ce se aflau pe o cornișă îngustă, câinele speriat începe să se zbată. Ca să se liniştească, salvatorul său îl mângâie şi îl ia în braţe.

După ce este eliberat şi se vede pe drumul pe care îl cunoştea, câinele se joacă puţin, o rupe la fugă după care se opreşte şi se uită înapoi către salvatorii săi în semn de mulţumire.

Video: Julien Berquez, Salvamont Argeș