Video- Aluviunile au fost îndepărtate cu buldoexcavatorul pe Valea Cernatului

Aluviunile au fost îndepărtate cu buldoexcavatorul, pe Valea Cernatului, în comuna Nucșoara, acolo unde mai mulți turiști au rămas blocați. În cursul serii, drumul a fost deblocat. 24 de persoane se aflau în imposiibilitatea de a trece de drumul forestier cu probleme.

Duminică seară, ploile abundente au făcut ca debitul unui izvor de pe Valea Cernatului să crească. Aluviunile au blocat drumul forestier folosit de turiști, pe traseul care duce către Vârful Moldoveanu, în Munții Făgăraș. S-a anunțat că 20 de turiști sunt blocați iar reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Județean de Jandarmi Argeș, Ocolul Silvic Nucșoara să se deplaseze la fașa locului pentru a interveni.

Citiți și:

20 de turiști, blocați, pe un drum distrus de aluviuni, la Nucșoara!

 

Aluviunile au fost îndepărtate cu buldoexcavatorul, drumul fiind deblocat. Așa cum se bănuia, numărul de turiști era mai mare ca cel anunțat. Printre turiștii blocați se numărau și copii.

”Jandarmii montani s-au deplasat în localitatea Nucșoara, zona Valea Cernatului pentru a interveni în sprijinul cetățenilor aflați în dificultate, în urma unei solicitări prin apelul de urgență 112 (apel efectuat în jurul orei 19.30) prin care se specifica faptul că 6 autoturisme în care se află 24 de persoane sunt blocate pe un drum forestier unde, din cauza condițiilor meteo, s-au produs alunecări de teren și pe o suprafață de aproximativ 10 metri s-a depus un strat de mal consistent.

Ajunși la fața locului, jandarmii din cadrul posturilor montane Arefu și Rucăr au degajat parțial drumul, împreună cu efective din cadrul I.S.U. Argeș, SVSU și angajați ai Ocolului Silvic, persoanele aflate în dificultate reușind să traverseze zona unde drumul era surpat.

Jandarmii aflați în zonă au urcat pe drumul forestier afectat, pentru identificarea turiștilor care se aflau în zona cu probleme și pentru a-i îndruma corespunzător” declara Delia Dragomirescu, purtător de cuvânt al IJJ Argeș după intervenție


Video-Foto;IJJ Argeș, ISU Argeș