Disperaţi, locuitorii comunei Arfeu au transmis un avertiment autorităţilor. Cetăţenii ameninţă cu proteste din cauza urşilor şi cu blocarea DN7C dacă problema nu va fi rezolvată.

Atacurile tot mai frecvente ale urşilor nu le dau pace cetăţenilor comunei Arefu. Considerând că autorităţile sunt nepăsătoare la această problemă gravă, oamenii au decis să o reacţioneze. Recent au trimis la Prefectura Argeş o petiţie prin care solicită o întrevedere cu reprezentanţii Ministerului Mediului. Solicitarea nu este o rugăminte ci un avertisment.

Cetăţenii amenință cu proteste din cauza urșilor! Iată ce scrie în adresa semnată de primarul comunei, Gheorghe Stoican:

„Subsemnaţii, locuitori ai comunei Arefu, reprezentaţi prin primar Gheorghe Stoican vă comunicăm că dorim o întrevedere cât mai urgentă cu un reprezentant al Ministerului Mediului în legătură cu problema urşilor care provoacă frecvent pagube materiale în gospodăriile cetăţenilor dar cel mai important lucru este că au devenit un real pericol pentru vieţile cetăţenilor atacându-i în propriile gospodării.

De asemenea elevii nu mai pot pleca la şcoală, navetiştii nu mai pot ajunge la serviciu, urşii fiind prezenţi pe uileţele satelor. Faţă de aceste aspecte vă rugăm să intermediaţi cât mai urgent această întrevedere, la Prefectură sau în localitatea Arefu. În caz contrar, cetăţenii vor organiza proteste în faţa Prefecturii şi vor bloca DN 7 C”.

Urşii din comuna Arfeu şi nu numai,  au creat multe probleme. Au atacat gospodării şi oamnei. Aceştia nu se mai tem şi ies la şosea, fiind văzuţi zilnic pe Transfăgărăşan. Urşii sunt motivul care a determinat închiderea Cetăţii Poenari, unul dintre cel mai importante obiective turistice din Argeş