Update-ÎCCJ a amânat pronunţarea-Sentința în dosarul deputatului Mircea Drăghici și a lui Constantin Nicolescu! DNA a cerut 7 ani închisoare

Update – Înalta Curte de Casație și Justiție a dat a patra amânare în Dosarul Consultanţa. Curtea Supremă a anunţat că va da pronunțarea în acest dosar pe data de 27 iunie.

Zi grea pentru deputatul Mircea Drăghici, trezorierul PSD, astăzi! Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat că va da pronunțarea în Dosarul Consultanța, în care parlamentarul a fost judecat alături de Constantin Nicolescu, fostul președinte al Consiliului Județean Argeș și 43 de primari, foști primari, sau viceprimari din județ. Aceștia sunt acuzați de procurorii DNA că ar fi atribuit ilegal contracte de consultanță. La ultimul termen, procurorii DNA au cerut pedepse de câte 7 ani închisoare atât pentru deputatul Drăghici, cât și pentru fostul președinte C.J.Argeș. Curtea Supremă a amânat de trei ori pronunțarea, la ultimul termen Î.C.C.J. a anunțat că sentința va fi dată pe 20 iunie 2018. Dosarul a fost trimis în judecată în anul 2015 iar în timpul procesului a ieșit în evidență faptul că unele interceptări au fost ilegale și neconstituționale. Constantin Nicolescu a fost cercetat și în alte dosare de corupție, fiind condamnat la 8 ani închisoare și s-a eliberat condiționat, în mai 2017, după ce a executat 2 ani și 5 luni.