Prudenţă maximă în Argeş după ce pesta porcină a ajuns în Dâmboviţa!

Autorităţile din Argeş au intensificat controalele în ferme şi gospodării, pentru prevenirea pestei porcine africane. Cum boala virală a ajuns în judeţul vecin, Dâmboviţa, cei responsabili îi îndeamnă la prudenţă maximă, atât pe cetăţeni cât şi pe proprietarii fermelor.

Prudenţă maximă, este sfatul medicilor veterinari la adresa populaţiei şi a proprietarilor de ferme de porci din judeţul Argeş. Apariţia pestei porcine africane, în Dâmboviţa, în vecinătate cu judeţul nostru a produs îngrijorare. De aceea măsurile de siguranţă vor fi sporite. Deşi până la acestă oră, în Argeş nu a fost confirmat niciun caz de pestă porcină, autorităţile atrag atenţia asupra respectării cu stricteţe a măsurilor de biosecuritate, doar în acest fel  putând fi evitată apariţia bolii virale şi în judeţul nostru.

Controalele au fost intensificate la toate cele 17 ferme din judeţul Argeş. Au fost recoltate probe de la porci din ferme şi de la mistreţi, au fost trimise la analizat, iar rezultatele au fost negative. De asemenea, se fac verificări şi în trafic. Începând de luni medicii veterinari vor face controale în gospodăriile cetăţenilor.

Orice suspiciune de pestă porcină africană trebuie anunţată urgent la DSVSA la numărul de telefon 0248211199,fax. 0248212532 sau e-mail: [email protected], pentru a lua măsurile necesare.