Proaspeţii absolvenţi primesc bani de la stat

Absolvenţii de liceu din acest an, pot primi bani de la stat! Tot ceea ce trebuie să facă, este să se adreseze Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş, în termen de 60 de zile de la încheierea cursurilor. Astfel, pot primi ajutor de şomaj. Chiar şi corijenţii pot beneficia de această facilitate, însă, abia după ce vor promova, în acest caz, termenul de 60 de zile curgând de la încheierea situaţiei şcolare.

Se dau şi prime de inserţie

Tinerii care încheie cursurile liceale şi se angajează, pot primi o primă în valoare de 1.500 lei. „Absolvenţii instituţiilor de învăţământ şi absolvenţii şcolilor speciale, în vârstă de minimum 16 ani, care în termen de 60 de zile de la absolvire se înregistrează la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă şi se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază de o primă de inserţie in valoare de 1.500 de lei.Pentru a beneficia de prima de inserţie sau, după caz, de indemnizaţia de şomaj, absolvenţii trebuie, ca în termen de 60 de zile de la data absolvirii, să se înregistreze ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă la agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din raza de domiciliu sau reşedinţă”, precizează Mihai Bădescu, director AJOFM Argeş.

Absolvenţii care nu reuşesc să se angajeze, vor primi un ajutor de şomaj în valoare de 250 lei, timp de 6 luni.

Actele necesare pentru înregistrare în evidenţele agenţiilor pentru ocuparea fortei de muncă sunt:
1.actul de identitate (copie şi original).
2.actele de studii şi calificare (copie şi original).
3.adeverintă medicală din care să rezulte că persoana este aptă de muncă(clinic sanatoasă) sau are eventuale restricţii medicale.
4.adeverintă de venit eliberată de ANAF( finanţele publice).